Előzze meg a bajt – hőkamerás vizsgálat

Mi is az a hőkamerás vizsgálat?

A thermovíziós vizsgálattal helyileg meghatározhatók azok a veszélyek, amelyek később nagyobb problémához vezetnek, akár az egész elektromos rendszer meghibásodásához is. Legyen szó rendellenes felmelegedésekről, kiviteli vagy működési hibákról, az ilyen típusú átvilágítás elől semmi nem bújhat el. A hőkamera az adott tárgyról adatokat szolgáltat, amiről egy jegyzőkönyv formájában kimutatás készül, így a vizsgálatot megrendelő személy számára is egyértelművé válnak a hibák. Magát a vizsgálatot egyébként korszerű mérőműszerrel végzik.

Ha ezeket a furcsaságokat észleli, lépjen!

Mindenki számára egyértelmű, hogy időnként nem árt átvizsgáltatni a különböző berendezéseket, hogy a szükséges karbantartási munkákat időben el lehessen végezni. Azonban vannak olyan jelek, amik után szinte kötelező a hőkamerás diagnosztika elvégzése. Íme, itt van néhány:

  • Megemelkedtek az energia költségek, holott ezt semmi nem indokolná
  • Gyakran észlel túlmelegedést
  • Elektromos hibát érzékel, de nem tudja, hogy mi okozhatja

Hogyan is válnak láthatóvá a hibák?

A hőkamerás vizsgálat alapja, hogy minden anyag folyamatosan energiát bocsát ki elektromágneses sugárzás formájában, melyet saját hőtartalmának köszönhet. Infravörös vizsgálattal azonnal kiszűrhetjük a rendellenes melegedéseket, azelőtt, hogy komolyabb károkat okozhatnak. Ha valamilyen meghibásodás lép fel egy alkatrészen, vagy az elosztónál a szokásosnál magasabb hőmérséklet tapasztalható, a vizsgálat eredménye megmutatja, hogy mennyire sürgős beavatkozásra van szükség.

Milyen előnyei vannak a hőkamerás vizsgálatnak?

A hőkamerás vizsgálatnak számos előnye van, amely rövidtávon megtérülő befektetést jelenthet válallkozása számára. Következzen ezekből néhány:

  • Nem kell attól tartani, hogy a diagnosztika elvégzése közben megsérülhet a berendezés, hiszen az eljárás teljes mértékben roncsolásmentes.
  • Nem kell leállítani semmit a folyamat ideje alatt, mert üzemi viszonyok között, működés közben végezhető.
  • Pontosan, előre tervezhető időpontban végezhetőek a karbantartási és javítási munkálatok.
  • A rendszernek megnövekedett élettartamot eredményez a vizsgálat, hiszen idejében felszínre kerülnek a problémák, amelyeket csírájában el lehet ezért folytatni.
  • Az üzemi költségek csökkentése.

Ha felkeltettük érdeklődését a hőkamerás vizsgálattal kapcsolatban, akkor keresse munkatársainkat!